How to run the world, GIRLS!

 
//DETTA ÄR EN INTERVJU SOM FAMILIES.SE HAR GJORT MED SANDRAMARIAS.COM//
 
 
Hej Sandra! 
 
Vi kom in på din blogg och fastnade direkt. Du verkar vara en kreativ människa som vill få bloggen att växa. Stämmer det?
 - Absolut! Jag strävar alltid efter att hitta nya och intressanta sätt att nå ut till mina läsare. Men samtidigt försöker jag att alltid tänka på att vara mig själv och att inte publicera något jag inte känner att jag kan stå för till 100%. Jag vill att bloggen ska spegla mig och min personlighet och mina intressen men samtidigt håller jag ett öga på vad mina läsare gillar och är intresserade av.
 
 
Hur länge har du bloggat? 
- Jag har bloggat från och till på ett lite mindre seriöst plan sedan jag var 14, men under våren 2014 så ville jag börja satsa på mitt bloggande. Då föddes idén för Sandramarias.com som lanserades under hösten 2014.
 
Av innehållet av din blogg och ditt driv har du ju tagit fram Blogg-planeraren? Berätta mer om den?
 - Det är ett hjälpmedel för alla bloggare; med hjälp av den kan man fundera kring vad man vill med sin blogg, hålla koll på statistik och mål, brainstorma och planera för framtiden. 
 

Vad fick dig att ta fram den? 
 - Idén för Bloggplanerare uppstod i samband med att jag sett att en hel del amerikanska bloggare använde liknande planerare och att många hade fixat egna. Jag tänkte att detta koncept skulle kunna intressera mina läsare eftersom min bloggserie Börja blogga! blev så positivt emottagen.
Jag utgick från de behov jag själv har när det kommer till att planera och bokföra bloggandet och fixade en stilren layout, och mina läsare har verkligen gillat idén! Jag har fått otroligt mycket positiv feedback vilket gör mig riktigt riktigt glad! :)
 


Efter att du själv har använt den, har du sett bättre resultat på bloggen? 
 
- Ja absolut! Jag har framför allt börjat hålla bättre koll på min statistik och börjat analysera vad som funkar och inte funkar på min blogg och för mina läsare.
 

Vad tycker du själv är viktigt att en blogg innehåller? 
- En massa bilder! Det första jag ser på är bilderna; har man bara en massa selfies, är det bara mobilbilder osv. så blir jag nog inte speciellt intresserad av att läsa vidare. Jag tycker att man som bloggare verkligen ska fösöka satsa på det visuella! Men det är ju såklart bara min åsikt. Och det är klart att det är viktigt med innehåll som känns meningsfullt och håller hög kvalité också. :)
 
Sist men inte minst? Vad är nyckeln till framgång inom blogg/sociala medier? Ge oss 5 tips. 
  • Att hitta sin nisch; är man fotobloggare, gillar man att pyssla, ger man läsarna praktiska tips, skriver man roliga och intressanta texter, publicerar man bara bilder... Vad man än har för inriktning så tycker jag att det är viktigt att vara medveten om den och försöka hålla nån typ av röd tråd igenom bloggen.
  • Att vara ödmjuk och villig att lära sig och att suga åt sig all information man kan
  • Att hålla sig uppdaterad med vad som är på gång; vad är aktuellt i bloggvärlden?  vad vill folk inom min nisch läsa om? finns det uppdateringar eller nyheter som man borde ta till sig - t.ex. så är det väldigt viktigt i dagens läge (enligt både mig och många andra) att ha e mobilanpassad design på bloggen.
  • Att alltid vara sig själv och inte försöka härma någon annan utan alltid köra sitt eget race. Man ska inspireras av andra - men aldrig härma. 
  • och sist men inte minst så ska man komma ihåg att det här ska vara roligt! Man bloggar och uppdaterar och sitter uppe i timtal och finslipar på designen för att det är otroligt roligt och för att man brinner för att publicera bra inlägg till sina läsare! Direkt jag känner att det inte är roligt längre så tar jag en liten paus tills jag bubblar av inspiration igen. Tycker man inte att det är roligt så ska man inte pressa fram något heller.  
Tack ska ni ha för att ni vill uppmärksamma mig och min blogg! Och lycka till med ert eget bloggande i framtiden! :D
 

 
 
0 kommentarer